Cikkek

Ismerd meg az Afrikai Nemzetek Kupájáért küzdő állatokat!

Az Egyiptomban jelenleg zajló Afrikai Nemzetek Kupájában 24 ország csapata küzd vagy küzdött: mindegyiküknek más és más beceneve van.

A becenevek fontosak az afrikai futball világában: nemcsak a szurkolók számára adnak identitást, hanem motiválják a játékosokat is. A becenevek a színes szurkolócsapattal, dobokkal, sípokkal a versengés fontos részét képezik.

magyar

Mali - 2. rész

Közép-Mali

Manapság leginkább a közép-mali konfliktusokról olvashatunk. Még 5 évvel ezelőtt – igaz, némi hezitálás után – körbeutaztuk ezt a térséget, ma már a helyiek is óvnak ettől. Mi történt 5 év alatt, hogyan és miért fajult el a helyzet? Ezt próbálom összegyűjteni és a magam módján értelmezni a következő írásban:

magyar

Mali 2019

Mali valaha az afrikai demokrácia egyik zászlóshajója volt. 1992-től 2012-ig változatlan alkotmánnyal és többnyire szabad és tiszta választásokkal működött. 2012-ben ez gyökeresen megváltozott és a helyzet minden nemzetközi erőfeszítés ellenére nemhogy nem javult, de az északi konfliktus az ország középső területeire, sőt a szomszédos államok határ menti területeire is eszkalálódott. Manapság szinte napi szinten hallani valami hírt terrorista támadásról, etnikai tisztogatásról. Hogyan jutott ide az ország, mi vezetett ide? Van-e megoldás a helyzetre?

magyar

Átadtunk mindent...

2019. március 18. hétfő - Hosszú napok óta ez volt az első reggel, amikor csak 7 órakor keltünk fel, mivel csak 9:30-ra kellett az iskolába érnünk, mert Andi ki akarta válogatni az ünnepség keretében átadandó ajándékokat. Igaz, ez a reggeli idő sem láblógatással telt el,  csomagoltunk, blogot írtunk, reggeliztünk.

magyar

Kész a terem, kész a vacsora

2019. március 17. vasárnap - Reggel hamar összekészültünk, hogy elinduljunk az iskolába a teherautókkal, rajta az informatika terem és a könyvtár bútoraival, eszközeivel (számítógépek, nyomtató, fénymásoló), a könyvekkel, a gyermekek ajándékaival és az iskolába szánt többi eszközzel, írószerrel. 9 óra előtti indulást javasoltak, hogy még elkerüljük a rendőröket, akik megállíthatnak az úton ellenőrizni.

magyar

Megtelt az udvar

2019. március 14. csütörtök. Az AHU nekünk tett tavalyi segítségét viszonozva, a mai nap első felében egy általuk támogatott, fogyatékkal élő gyermekeket segítő kis központban fényképeztük a gyermekeket, és felvettük az adataikat. Az ebédünkről ismét az iskolánkban gondoskodtak (ma is nagyon finom volt, rizs valami rengeteghagymás fűszeres gulyásszerűvel), majd a sportbizottsággal egyeztettünk a diák olimpia szervezéséről és a lehetséges alternatív megoldásokról, ha a teherautók további késéssel futnának be.

magyar

Oldalak