Cikkek

Átadtunk mindent...

2019. március 18. hétfő - Hosszú napok óta ez volt az első reggel, amikor csak 7 órakor keltünk fel, mivel csak 9:30-ra kellett az iskolába érnünk, mert Andi ki akarta válogatni az ünnepség keretében átadandó ajándékokat. Igaz, ez a reggeli idő sem láblógatással telt el,  csomagoltunk, blogot írtunk, reggeliztünk.

magyar

Kész a terem, kész a vacsora

2019. március 17. vasárnap - Reggel hamar összekészültünk, hogy elinduljunk az iskolába a teherautókkal, rajta az informatika terem és a könyvtár bútoraival, eszközeivel (számítógépek, nyomtató, fénymásoló), a könyvekkel, a gyermekek ajándékaival és az iskolába szánt többi eszközzel, írószerrel. 9 óra előtti indulást javasoltak, hogy még elkerüljük a rendőröket, akik megállíthatnak az úton ellenőrizni.

magyar

Megtelt az udvar

2019. március 14. csütörtök. Az AHU nekünk tett tavalyi segítségét viszonozva, a mai nap első felében egy általuk támogatott, fogyatékkal élő gyermekeket segítő kis központban fényképeztük a gyermekeket, és felvettük az adataikat. Az ebédünkről ismét az iskolánkban gondoskodtak (ma is nagyon finom volt, rizs valami rengeteghagymás fűszeres gulyásszerűvel), majd a sportbizottsággal egyeztettünk a diák olimpia szervezéséről és a lehetséges alternatív megoldásokról, ha a teherautók további késéssel futnának be.

magyar

Ismét terepen vagyunk

2019. március 12. kedd. Azt a kontrasztot nehéz feldolgozni, hogy a lakosság híresen barátságos és vendégszerető, most mégis gépfegyveres őrök posztolnak nem csak a nagykövetségek, de a bank, a kaszinó, sőt, még a szállással szomszédos török fenntartású és a helyi lakosságnak épült magániskola előtt is. Ennyi robogót és motort még életemben nem láttam: Bamakóban vezetni kész művészet - ebbe bele kell születni.

magyar

Gyöngyfűzés Afrikában

A gyöngyfűzés jelentősége Afrikában

Afrikában a gyöngyfűzésnek komoly társadalmi és kulturális jelentése, jelentősége van. A gyöngyviselet sokkal több, mint divatos kiegészítő, dekoráció, ékszer: szimbolikus módon fejezik ki a viselő társadalmi, spirituális sőt még szexuális állapotát is.

Bár Afrika törzsei különböznek egymástól, a gyöngyfűzésben, a gyöngyök előállításában, használatában és jelentőségükben sok a hasonlóság.

magyar

Oldalak