Cikkek

Szenegáli Anziksz

Vasárnap (július 21.) érkeztem haza Dakarból, Szenegálból, a Remény Iskolájában tartott kézműves tábort követően, amelyet az Afrika Másként Alapítvány szervezett és támogatott, két budapesti általános iskola, a kőbányai Kada Mihály Általános Iskola és a csepeli Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adományainak segítségével.

A csomagok könnyebbek lettek hazafelé, a lelkem viszont rengeteg pozitív érzéssel, emlékkel, energiával lett tele.

magyar

Ismerd meg az Afrikai Nemzetek Kupájáért küzdő állatokat!

Az Egyiptomban jelenleg zajló Afrikai Nemzetek Kupájában 24 ország csapata küzd vagy küzdött: mindegyiküknek más és más beceneve van.

A becenevek fontosak az afrikai futball világában: nemcsak a szurkolók számára adnak identitást, hanem motiválják a játékosokat is. A becenevek a színes szurkolócsapattal, dobokkal, sípokkal a versengés fontos részét képezik.

magyar

Mali - 2. rész

Közép-Mali

Manapság leginkább a közép-mali konfliktusokról olvashatunk. Még 5 évvel ezelőtt – igaz, némi hezitálás után – körbeutaztuk ezt a térséget, ma már a helyiek is óvnak ettől. Mi történt 5 év alatt, hogyan és miért fajult el a helyzet? Ezt próbálom összegyűjteni és a magam módján értelmezni a következő írásban:

magyar

Mali 2019

Mali valaha az afrikai demokrácia egyik zászlóshajója volt. 1992-től 2012-ig változatlan alkotmánnyal és többnyire szabad és tiszta választásokkal működött. 2012-ben ez gyökeresen megváltozott és a helyzet minden nemzetközi erőfeszítés ellenére nemhogy nem javult, de az északi konfliktus az ország középső területeire, sőt a szomszédos államok határ menti területeire is eszkalálódott. Manapság szinte napi szinten hallani valami hírt terrorista támadásról, etnikai tisztogatásról. Hogyan jutott ide az ország, mi vezetett ide? Van-e megoldás a helyzetre?

magyar

Átadtunk mindent...

2019. március 18. hétfő - Hosszú napok óta ez volt az első reggel, amikor csak 7 órakor keltünk fel, mivel csak 9:30-ra kellett az iskolába érnünk, mert Andi ki akarta válogatni az ünnepség keretében átadandó ajándékokat. Igaz, ez a reggeli idő sem láblógatással telt el,  csomagoltunk, blogot írtunk, reggeliztünk.

magyar

Kész a terem, kész a vacsora

2019. március 17. vasárnap - Reggel hamar összekészültünk, hogy elinduljunk az iskolába a teherautókkal, rajta az informatika terem és a könyvtár bútoraival, eszközeivel (számítógépek, nyomtató, fénymásoló), a könyvekkel, a gyermekek ajándékaival és az iskolába szánt többi eszközzel, írószerrel. 9 óra előtti indulást javasoltak, hogy még elkerüljük a rendőröket, akik megállíthatnak az úton ellenőrizni.

magyar

Megtelt az udvar

2019. március 14. csütörtök. Az AHU nekünk tett tavalyi segítségét viszonozva, a mai nap első felében egy általuk támogatott, fogyatékkal élő gyermekeket segítő kis központban fényképeztük a gyermekeket, és felvettük az adataikat. Az ebédünkről ismét az iskolánkban gondoskodtak (ma is nagyon finom volt, rizs valami rengeteghagymás fűszeres gulyásszerűvel), majd a sportbizottsággal egyeztettünk a diák olimpia szervezéséről és a lehetséges alternatív megoldásokról, ha a teherautók további késéssel futnának be.

magyar

Oldalak