Dekoráljunk iskolát!

Szerző: 
Morris Andrea
magyar

2018. november 26.

A mai nap legfontosabb eseménye az iskola dekorálása volt. Kapóra jött, hogy épp a próféta keresztelőjének napja volt, így ismét zárva tartott az iskola. Csak a rajztudásuk alapján előre kiválasztott 45 gyermek jött ma iskolába azért, hogy résztvegyen a meghirdetett rajzszakkörön.

 

Szokatlan csend és elmélyülés jellemezte a két osztálytermet rajzolás közben. A talán még sosem látott filcek, zsírkréták, rajzlapok még a tanárokat is rajzolásra késztették, így mindenki csendben dolgozott és sok szép remekmű készült.

 

 

Mindeközben az udvaron készült az osztálytermek falára tervezett faliújság, amire majd a kézmosás kampány tablói, az Igazgyöngy Alapítvány gyermekeinek rajzai és néhány afrikai tájkép kerül majd.

Este én is belekezdtem az alkotásba és elkészítettem a kézmosás kampány emlékeztető tablóit, majd készültem egy kicsit a holnapi két órára, amit a 7. és a 8. osztályban tartok. Holnap estére pedig Magyaroszág - Mali focimeccs készülődik  a bamakói utcán! Tavaly Magyarország nyert. Vajon idén ki nyer...?