Hírek, aktualitások

Beszámoló első virtuális jótákonysági estünkről

2020. április 25-én került megrendezésre az első online-virtuális  Savannah Bellydance Night, Balogh Cecilia szervezésében.  50. alkalommal táncoltak-zenéltek a fellépő művészek, a bamakói sérült gyermekek javára.
A járványügyi helyzet miatt a Lalibela étterem helyett most mindenki saját otthonában vagy szabadtéren vette fel ,rögzítette produkcióit és a közösségi oldalon létrehozott eseményben lehetett ezeket megtekinteni, a belépődíjat és adományokat pedig az Afrika Másként Alapítvány számlaszámára utalták a nézők és a fellépők.
 
Szabó Györgyi gyermektámogatási koordinátor és Balogh Cecilia üdvözlő beszédet is mondott, mintha csak a helyszínen zajlott volna a műsor. 
Köszönjük Mindenkinek a lelkes részvételt,közreműködést és adományzást,  eredményesen sikerült a jótékonysági online est!
A videók utólag is megtekinthetőek az alábbi linken: https://www.facebook.com/events/2502389273360081/?active_tab=discussion 
 
Fellépők táncosok: Palócz Rózsa Szilvia, Rezes Molnár Eszter, Perlaky Ágnes, Ladányi Katalin, Várkonyi Renáta, Kositzky Edit, Venczel Klaudia, Bartha Anikó, Shererah, Henna Hastánc Csoport-Páty, Balogh Cecilia
Énekesek,zenészek: Kovács Gémes Julianna-ének,   Nyolcpluszhat Duó: Klein Katalin- mandolin & Faragó Péter-gitár, Garamvölgyi Eperke-ének, Suhajda Attila-gitár&ének, Matus Mihály-pánsíp, Luis René-ének, Sonore Vegyeskar-ének.
 
Legközelebb Május 23-án szombaton, 17,00 órától lesz ismét online-virtuális Savannah Bellydance Night, mely a rendezvény 6 éves születésnapja is lesz!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az új facebook eseménynél. https://www.facebook.com/events/562065397774590/

 

 

 

Újra Afrika Expo!

 

Izgalmas előadások, Adományért Ajándék Afrikai Bazár, sütik és teák afrikai alapanyagokból, jó beszélgetések! Mindenkit várunk szeretettel az Afrika Másként standján február 29-én és március 1-jén!

 

Csodaszép, afrikai textilekből készült ajándéktárgyainkat Ecker Szilvi készíti csupa szívvel, szeretettel, fantasztikus kreativitással!

 

Az alapítvány részéről a Newill Academy csapata mesél a ghánai iskolaépítésről és Hajzer Évi arról, hogy milyen önkéntesként Afrikába utazni. Ecker Szilvi a szenegáli nyári kézművestáborról, Vadász Zsolt pedig arról mesél, hogy hogyan jutott el a számítógépterem Bamakóba a múlt évben.

 

Köszönet mindenkinek

Teltház volt 2020. január 25-én, az év eleji első Savannah Bellydance Night jótékonysági estjén- a bamakói sérült fogyatékos gyermekek javára. 48.alkalommal szervezte meg az estet Balogh Cecilia; a Lalibela Etiópiai Étterem pedig 2017 óta folyamatosan biztosítja a helyszínt a lelkes fellépők és adományozók számára. A különleges ,családias hangulatú esteken a fellépők és a nézők is mindig régi ismerősként üdvözlik egymást, sokan a kezdetektől folyamatosan jelen vannak. Fellépő táncosok voltak a januári esten: Konda Zsófia, Tessza Gyermek Táncstúdió, Heisler Brigitta, Hegedűs Yolanda, Palócz Rózsa Szilvia, Deli Alexandra, Kositzky Edit. Ádám Gréta, Rezes Molnár Eszter, Perlaky Ágnes, Szegedi Anita Sunayna&Sunayna Kincsei Duó, Dirah&Ruhina Csoport,Sahara Dance Studio. Énekesek,zenészek: Schönléber Apollónia-ének, Bebők Tamás-szaxofon, Klein Katalin-mandolin, Suhajda Attila-gitár&ének, Luis René-ének, Matus Mihály-tárogató, Sonore Vegyeskar-Mohai Tibor Karnagy vezetésével. Bevezetőt és köszöntőt mondott Balogh Cecilia ( szervező ) és Szabó Györgyi ( a gyermektámogatás koordinátora ). Legközelebb 2020.Február 22-én szombaton, 17.00 órától lesz ismét Savannah Bellydance Night, mely a Farsang jegyében, jelmezes produkciókkal várja majd a közönséget,műsor végén közös retro bulival. Jelmezben érkezés a nézőknek is javasolt! Helyszín: Lalibela Ethiopian Restaurant H-1066 Budapest, Jókai utca 40. A belépőjegy ára: 500.-Ft/ fő + minimális fogyasztás 500.-Ft./ fő. Belépőjegyeket a helyszínen lehet váltani, műsorkezdés előtt. Helyfoglalás lehetséges, az alábbi elérhetőségeken: Balogh Cecilia-szervező: +36/20 369 4080 balogh.cecilia74@gmail.com Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! A beszámoló fotóit Bacsa Péter fotós, és a nézők készítették.

 

 

 

 

 

 

Úti beszámoló november 28-án, jótékonysági est december 7-én

2019. november 28-án 18 órától várunk szeretettel minden támogatót és érdeklődőt a ghánai és szenegáli fényképes, kisfilmes úti beszámolón, ahol ismertetjük új, ghánai projektünket. Lesz kisfilm a Művészet az Életért program fellépéséról, beszélünk 2020-as terveinkről Bamakóban, Dakarban és Koforiudában. Találkozzunk az InToto Bárban (Budapest, VII. ker. Nyár utca 20.), ahol családias környezetben, hangulattal minden érdeklődőt várunk szeretettel! Adományért Ajándék Bazárunkból gyönyörű karácsonyi ajándékok szerezhetőek be.
Részvételi szándékodat kérjük az info@afrikamaskent.hu e-mail címen jelezd. Köszönjük!

 

Minden, ami Afrika !

Zene, tánc, filmek, művészetek, beszélgetések, játék, gyerekprogramok és foglalkoztató, ételkóstoló és desszertek, afrikai bazár. Minden, ami Afrika!

Gyertek és töltsünk el együtt egy napot Afrikában!

 

 

 

Korábbi híreink itt találhatóak