Moussa Dioni

Moussa Dioni
Születési év: 
2008

 

A 9 éves, harmadikos madárcsontú kisfiúnak egy bátyja és már három öccse van, 2 új testvére született. Bátyja szintén a Chérifoula iskola tanulója. A nagymama meghalt, a nagypapa pedig vidékre költözött, így Moussáék birtokba tudták venni a rogyadozó viskó helyett az egyszobás vályogkunyhót. Láthatóan jobban élnek, mint korábban. A szülők vidékről veszik és hordják Bamakóba a főzéshez használt faszenet, melyet a piacon árulnak. Bár mindkét szülő csak keveset járt iskolába, írástudók.

A kisfiút tanárai okosnak tarják, eredményei jók, de méretben feltűnően kisebb, mint osztálytársai egy már meggyógyult betegségnek köszönhetően, mely miatt évet kellett ismételnie. Az iskola utáni otthoni feladatai közé tartozik a vízhordás. Kedvenc játéka a golyózás (kupakokkal játsszák) és a foci.

 

A 2014 tavaszán 6 éves, elsős madárcsontú kisfiú háromgyermekes családban nevelkedik (édesanyja éppen mindenórás a negyedik gyermekkel). A nyomornegyed egyik legnyomorúságosabb, rozsdás bádogból és szalmából épült kalyibájában laknak heten, együtt a nagyszülőkkel. Csak keveset tudnak enni, sokszor nem kerül étel az asztalra. Fekete tornazsákból kerül elő a palatábla és a kréta, melyre komoly igyekezettel rója szépen írva a számokat. A tehetséges kisfiú családja a tandíjat nem tudja fizetni.

 

 

Moussa 2014-ben

 

Vissza a Cherifoula arcképcsarnokba

 

Támogató: 
Gyurácz Andrea
Végzett?: 
Nem
Program: 
Cherifoula Iskola