Ibrahima Sory Camara, "PAPA"

Ibrahima Sory Camara, "PAPA"
Születési év: 
2007

A "MŰVÉSZET A TÚLÉLÉSÉRT" Program első támogatottját a magyar közönség 2016 nyarán és őszén már Magyarországon is megcsodálhatta.

Papa 9 éves, szeret iskolába járni, másodikos. Kis kora óta szeret táncolni, tehetségére 5 évesen, az utcai játékok során figyeltek fel. Azóta tanulgatja, gyakorolja a különbözőt táncokat, próbálgatja a zeneszerszámokat. Sem iskolai eszközök, sem a fejlődéséhez szükséges környezet nem áll rendelkezésre. Naponta kétszer, szinte csak rizst eszik, földön alszik, lábai tele vannak kezeletlen sebekkel.

3 testvére van, két lány és egy fiú. Ő a legidősebb gyermek a családban. Édesanyja háztartásbeli, egy dél-szenegáli kis faluban nőtt fel, nem járt iskolába, keresete nincs. Papa édesapja tartja el a családot. Papa tehetséges táncművész és akrobata palánta. Éjszakákba nyúló estéken helyi esküvőkön, keresztelőkön lép fel idősebb rokonaival, akik ugyancsak zenélnek, táncolnak. Az abból kapott pénzen vesz gyümölcsöt, ruhát, játékot magának. Papa jól tanul, már érti és beszéli a francia nyelvet, amely mellett két helyi nyelvjárást, a wolofot és a peult is beszéli. Kedvenc étele a sültkrumpli, imádja az almát. Utóbbi drága import-termék Szenegálban, így csak ritkán ehet belőle. Fő hangszere és kiegészítő táncos eszköze a tökedény, a calabash, ezen mesterien dobol az ujjaira húzott gyűrűkkel, melyek segítségével különböző hangokat és ritmusokat tud képezni. A szorgalmas Papa minden szabadidejét a Sory Camara Tánctársulat próbáin tölti, így ellesve és szívva magába a táncmesterség fortélyait.

Hatalmas energiát sugározva lép kapcsolatba a közönséggel. Szépreményű karrier állhat előtte, ha sikerül biztosítani az egészséges testi, szellemi és művészeti fejlődéséhez szükséges körülményeket.

Támogató: 
Faragó Ibolya
Végzett?: 
Nem
Program: 
Művészet a túlélésért