Programok

"Küldj egy könyvet!" - Könyvtár Program

A diákoknak nincsenek tankönyveik, mivel a szülők nem tudják megvásárolni. Olyannyira nincs, hogy sokszor csak a tanár rendelkezik tankönyvvel, mindent a tábláról másolnak.

Az iskola alapítójától ígéretet kaptunk arra, hogy a 2017 októberére felépülő plusz 2 tanterem egyike könyvár és számítógépes, illetve tanuló teremként fog funkcionálni.

 

Művészet az életért

Az AFRIKA MÁSKÉNT Alapítvány ÚJ ORSZÁGBAN kezdi meg működését az Utazz Afrikába Utazási Iroda közreműködésével!

A program célja, hogy elősegítse a szenegáli hagyományos, törzsi művészeti ágak fennmaradását és a művészi utánpótlás biztosítását.

A dakari Grand Yoff kerületben élő tehetséges művészpalánták fejlődését hátráltatja és akadályozza az otthoni környezet. Rendkívül egyszerű körülmények között, egyhangú táplálkozás mellett élik mindennapjaikat. Nincsenek valódi nevelőik, a művészetet ad-hoc módon utánzással, figyeléssel lesik el a nagyobbaktól, illetve a felnőttektől, energiáikat a napi megélhetésért vívott küzdelem köti le, így nem jut sem idő, sem energia, sem pedig lehetőség tehetségük ápolására.

 

Bamakói iskolatámogatási program

Maliban a gyermekek 30%-a egyáltalán nem jár iskolába, az analfabetizmus közel 80%-os. A szülők, vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy nélkülözzék a gyermeki munkaerőt, vagy fel sem merül bennük az iskoláztatás gondolata, hiszen ők sem jártak soha oda. Az is lehet, hogy közel, s távol nincs iskola a környéken. Bamakóban, a gyorsan növekvő fővárosban több olyan terület is van, ahol a kormány nem biztosít iskolát. Ezek egyike a város közepén, az ipari negyedek, vágóhidak, szemétdombok, nagybani állat-és zöldségpiacok szomszédságában található Sanfil nyomornegyed.

Bamakói gyermektámogatási program

A gyerekek az École Chérifoula iskola diákjai. A diákokat tanáraik javasolták, mindegyik gyerek az osztályelsők között van. Mindannyian a bamakói Sanfil nyomornegyed lakói. Itt, a zöld nyálkával borított poshadó pocsolyák, a 45 °C melegben dögletes bűzt árasztó, fekete rothadó szeméttel, emberi ürülékkel teli nyitott csatornák, a kilátástalan szegénységben roskadozó vályog- és bádogviskók, szemétdombokon legelésző tehenek, birkák mellett áll, a remény szigeteként, az École Chérifoula magániskola. Ide azok a szerencsés gyerekek járhatnak, akiknek a szülei több-kevesebb nehézséggel ki tudják, vagy legalább megpróbálják kifizetni a nagyon alacsony havi tandíjat