Bamakói gyermektámogatási program

Helyszín

Mali
Bamako

Az iskolát fizetjük olyan helyen, ahol nincs ingyenes iskola olyan gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudnák megengedni, hogy jó képességű gyermekeik iskolába járhassanak. 

A gyerekek az École Chérifoula iskola diákjai. A diákokat tanáraik javasolták, mindegyik gyerek az osztályelsők között van. Mindannyian a bamakói Sanfil nyomornegyed lakói. Itt, a zöld nyálkával borított poshadó pocsolyák, a 45 °C melegben dögletes bűzt árasztó, fekete rothadó szeméttel, emberi ürülékkel teli nyitott csatornák, a kilátástalan szegénységben roskadozó vályog- és bádogviskók, szemétdombokon legelésző tehenek, birkák mellett áll, a remény szigeteként, az École Chérifoula magániskola. Ide azok a szerencsés gyerekek járhatnak, akiknek a szülei több-kevesebb nehézséggel ki tudják, vagy legalább megpróbálják kifizetni a nagyon alacsony havi tandíjat.

A környék kunyhóiban élő családok gyermekei vagy ide, vagy egyáltalán nem járnak iskolába.
Ezeket a gyermekeket jelenleg semmilyen szervezet és személy nem támogatja.
Mindegyik gyermeknek szüksége van jelképes örökbefogadó szülőkre, jó szándékú támogatóra annak érdekében, hogy tanulmányaikat folytatni tudják.

A támogatók kétféleképpen segíthetnek:

  • egy évre szóló jelképes örökbefogadással - javasolt havi támogatási összeg 3.500,-Ft. Fizetni lehet utalással, havonta, negyedévente, félévente vagy előre egy évre.
  • egyszeri támogatással - tetszés szerinti összeggel