Bamakói gyermektámogatási program

Helyszín

Mali
Bamako

Az iskolát fizetjük olyan helyen, ahol nincs ingyenes iskola olyan gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudnák megengedni, hogy jó képességű gyermekeik iskolába járhassanak. 

A gyerekek az École Chérifoula iskola diákjai. A diákokat tanáraik javasolták, mindegyik gyerek az osztályelsők között van. Mindannyian a bamakói Sanfil nyomornegyed lakói. Itt, a zöld nyálkával borított poshadó pocsolyák, a 45 °C melegben dögletes bűzt árasztó, fekete rothadó szeméttel, emberi ürülékkel teli nyitott csatornák, a kilátástalan szegénységben roskadozó vályog- és bádogviskók, szemétdombokon legelésző tehenek, birkák mellett áll, a remény szigeteként, az École Chérifoula magániskola. Ide azok a szerencsés gyerekek járhatnak, akiknek a szülei több-kevesebb nehézséggel ki tudják, vagy legalább megpróbálják kifizetni a nagyon alacsony havi tandíjat.

A környék kunyhóiban élő családok gyermekei vagy ide, vagy egyáltalán nem járnak iskolába.
Ezeket a gyermekeket jelenleg semmilyen szervezet és személy nem támogatja.
Mindegyik gyermeknek szüksége van jelképes örökbefogadó szülőkre, jó szándékú támogatóra annak érdekében, hogy tanulmányaikat folytatni tudják.

A támogatók kétféleképpen segíthetnek:

  • egy évre szóló jelképes örökbefogadással - javasolt havi támogatási összeg 3.500,-Ft. Fizetni lehet utalással, havonta, negyedévente, félévente vagy előre egy évre.
  • egyszeri támogatással - tetszés szerinti összeggel

A támogatás menete

  • Egy gyermek támogatási díja havi 3.500 Ft, melyet havonta, negyedévente, félévente vagy egy évre előre lehet fizetni az alapítvány 110400872-50526751-68831003 számú számlájára történő utalással. Az utalásban a gyermek nevét kérjük a közleméyn rovatban feltüntetni.
  • A támogatás minimum ideje 12 hónap, a befizetett összegből a tankönyveket és az egyenruhát is megvesszük a gyerekeknek, illetve jutalmat adunk az igazán jól tanulóknak. A támogatás időszaka automatikusan hosszabbításra kerül, amíg a támogató le nem mondja azt. Támogatóink mindig a visszajelzés hónapjában kapcsolódnak be a programba, az első befizetést az adott hónapra írjuk kóvá.
  • Amennyiben az első 12 hónapos időszak leteltét követően 3 hónapnál hosszabb ideig nem történik befizetés az emlékeztető e-mailek ellenére sem, akkor úgy tekintjük, hogy megszűnt a támogatási szándék.
  • A támogatási díjból havi 500 Ft a program alapítványi működésének költségére (banki költség, pénzküldés költsége, helyi segítők díjai, jutalmak a jó tanulásért stb.) kerül felhasználásra.
  • A támogatás összegét a támogatásra vonatkozó konkrét e-mail megküldésétől számított két héten belül kell befizetni, ellenkező esetben a támogatási szándékot töröljük, hogy tudjunk a gyermeknek más támogatót találni. Megértését köszönjük!
  • Általában évente-kétévente egyszer van lehetőség a támogatott gyermeknek ajándékot, tárgyi adományt küldeni.
  • Évente kétszer-háromszor megküldjük a gyermek bizonyítványának másolatát is, illetve bármi egyéb hírt, amit kapunk róla.