Kedves Támogatónk! Azért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott az Afrika Másként Alapítvány hírlevélre. Jó olvasást kívánunk!
2018/1

Kedves Támogatók, Kedves Érdeklődők!
 

Évértékelő alapítványi találkozó

2017. december 09-én évértékelő alapítványi ülést tartottunk  és áttekintettük az évben történteket.

Eredményeink:
- 84 támogatott gyermek jár iskolába a támogatóink segítségével, közülük 7 már gimnazista és 1
   egyetemista
- 2 megépült tanterem
- 12 megtartott előadás Afrikáról
- kiállítás az Afrika EXPO-n
- Szenegáli program indítása
- Könyvtárprogram indítása
- Egy könyv is számít Program beindítása
- Ismerd meg Afrikát Program elindítása

 

Afrika Másként / Africa Another Way fényképe.

Köszönjük, hogy 2017-ben segítették/segítettétek munkánkat!


"Egy könyv is számít!" Program
 
 A 2017 márciusi bamakói tapasztalatunk alapján újabb programot indítunk, az "Egy könyv is számít!" programot. Ennek keretében az oktatás kiegészítéséhez, színvonalának emeléséhez szívesen fogadunk, lelkesen várunk, gyűjtünk, keresünk bármilyen mennyiségben francia és angol nyelvű gyermek- és ifjúsági könyveket, tankönyveket, regényeket, verseket, mesekönyveket, francia-angol szótárakat, egyszerűsített olvasmányokat, képes albumokat, térképeket, képeskönyveket. Bármit, amiből a gyerekek tanulhatnak, ami megnyitja számukra a nyomornegyeden kívüli világ kapuját, ami beindítja a fantáziájukat, csillogást hoz a szemükbe, mosolyt az arcukra és megédesíti álmaikat. A könyveket a könyvtár egyéb felszereléseivel (melyeket adományként szívesen fogadunk, úgy mint könyvespolcok, íróasztalok, székek, lámpák, asztali számítógépek és tartozékok) terveink szerint 2018 októberében vagy 2019 márciusában juttatjuk ki egy kisebb kamionnal az iskolába. 
Amennyiben a könyvek, egyéb adományok gyűjtésében segíteni tudtok/tudnak, kérjük jelezzék a konyvtarprogram@afrikamaskent.hu e-mail címen!
 

Ismerd Meg Afrikát! Program

Elindítottuk az Ismerd Meg Afrikát Programunkat.

Szeretünk és tudunk Afrikáról beszélni. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy Magyarországon elősegítsük Afrika hiteles megismertetését. Fontos számunkra a szemléletformálás, a másság elfogadásának elősegítése, megértése, tolerálása. Ennek keretében vállaljuk iskolák, könyvtárak, művelődési házak számára, hogy Afrikáról, illetve az általunk támogatott iskoláról, gyerekekről, az ő életkörülményeikről szóló hiteles ismeretterjesztő és szemléletformáló, vetített képes, videóval tarkított előadások tartását az afrikai kultúra, illetve az afrikai emberek, gyermekek életkörülményeinek megismertetése céljából.

        


Amennyiben környezetében van olyan iskola, közösség, amelyet egy ilyen előadás érdekelhet, kérjük jelezzék számunkra az info@afrikamaskent.hu e-mail címen.


Művészet az Életért Program (Szenegál)

A szenegáli program a 2018-as év egyik fő programja lesz. A Budapest-Bamako Rally-n résztvevő alapítványi tagok a rally végét követően Dakarba utaznak, ahol végiglátogatják a programban részt vevő tehetséges művészgyermekek családjait, áttekintik a program fejlesztésének lehetőségét. Nagy öröm számunkra, hogy a már csak 3 művészpalántánknak nincs támogatója!

Budapest-Bamako Rally

Két munkatársunk is elrajtolt január 11-én a Budapest-Bamakó Rally-re, amely után a szenegáli programunk kis támogatottjait is meglátogatják és remélhetően újabb tehetséges gyermekeket választanak ki támogatásra.
Kövessék útjukat és kalandjaikat a sandyracers21.blog.hu oldalon!
Mali történelme

Befejezzük sorozatunkat Mali történelméről. Az anyag terjedelme miatt folytatásokban elérhető, az 1.rész az időszámításunk előtti kortól a Mali Birodalom bukásáig tart, a 2017/2 Hírlevélben olvasható. A 2. rész a Szongaj Birodalom és a gyarmatosítás kora közötti időszakot öleli fel, ez a 2017/3 Hírlevélben olvasható. A sorozat az alább olvasható 3. résszel fejeződik be, amely a Függetlenségtől napjainkig tartó periódust öleli fel.

3. rész
Függetlenségtől napjainkig

1956-ban a francia parlament meghozta a Loi Cadre néven ismertté vált reformot, amely fordulópontot jelentett a francia állam és gyarmatai viszonyában. A gyarmati lakosság követelésének eredményeképpen a kormány Párizs befolyását csökkentve növelte a helyi kormányzók hatáskörét, megszüntette a szavazati egyenlőtlenségeket. Ez volt az ún. Francia Nemzetközösség létrehozására tett első lépés. Az 1957-es Francia Szudáni választásokat követően és az 1958-ban kiadott francia alkotmányos referendumot követően Francia Szudán a valuta, külpolitika és védelmi ügyek kivételével függetlenítette magát Franciaországtól. 1960. szeptember 22-én a Szudáni Köztársaság (Mali korábbi neve) és a Szenegáli Köztársaság függetlenné vált Franciaországtól és létrehozták a Mali Államszövetséget.
A folytatásért kattints ide:


Programajánló

AFRIKA EXPO  2018. MÁRCIUS 01.-04.

Afrika Expo Budapest fényképe.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel idén is részt veszünk az AFRIKA EXPO-n, amely az Utazás Kiállítás keretében kerül megrendezésre. A nagyközönség számára is nyitott  program során megismerkedhetnek Afrika ízeivel, dallamaival, kézműves termékeivel.
 
Várunk Benneteket/ Várjuk Önöket szeretettel a standunkon!


 

 
Copyright © *AFRIKA MÁSKÉNT, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@afrikamaskent.hu

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list