Kedves Támogatónk! Azért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott az Afrika Másként Alapítvány hírlevélre. Jó olvasást kívánunk!
2018/11
This is a text block. You can use it to add text to your template.
Mali, Bamako
 
Morris Andrea október végén Bamakóba utazott felavatni a Xeless "Kézmosás Projektet" és a további együttműködésről tárgyalni. Andrea útjáról honlapunkon a Blog rovatban és Facebook oldalunkon olvashatnak minden nap. Kövessék Andrea útját és az eseményeket itt:

December 1-jén a Dürer Rendezvényházban 19:00 órától mesélünk utunkról (lásd: Programajánló)
 

Víz, Víz, Tiszta víz!

A Xeless cég nagylelkű adományának köszönhetően tanévkezdésre megújult az iskola vizesblokkja.

2018. november 6-án az iskola életében történelmi pillanat következett be: ivóvíz folyt a csapból!
Így már valóban létrejöhetett a Xeless által finanszírozott "Kézmosás Projekt."

 

Új középisoklások
 
Minden sikeres vizsgát tett végzősünk továbbtanul! Így középiskolásaink száma a 2018/2019-es tanévben 13 főre emelkedett!!! Lett egy új egyetemistánk, aki a jogi karon tanul tovább, így már 2 egyemen tanuló diákunk is van!
A fotó tegnap készült
Szenegál - Művészet az Életért Program

De Jager Katalin és Gyurácz Andrea november 5-11. között Szenegálban jártak.

A Művészet az Életért programunkban  a helyi közreműködőink segítségével minden gyermeknek találtunk megfelelőnek ítélt iskolát és beírattuk őket. Végiglátogattunk 6 iskolát, családokat, beszéltük a tanárokkal, igazgatókkal, szülőkkel, gyerekekkel. 
Az egyik iskolával új együttműködés született: a dakari Yeumbeul külváros egyik iskolájában az iskola tehetséges, jól tanuló árva - fél-árva kisgyermekeit fogjuk támogatni tandíjfizetéssel, elősegítve, hogy iskolába tudjanak járni. Az iskolaalapító maga is félárván nőtt fel, őszinte indíttatásának eredménye ez a külvárosi iskola, ahonnan már egy mérnök, egy orvos és a jelenleg az iskolában tanító angol tanár is kikerült.
A új program megírása, előkészítése folyamatban van, 2018. december 1-én kívánjuk meghirdetni az indulását.

Az UTAZZ Afrikába Utazási Iroda csoportja vitte ki a névre szóló ajándékokat, de minden egyes kis művészpalánta támogatottunk kapott személyre szóló ajándékot. Elbeszélgettünk velük, rajzoltak, írtak támogatóiknak, melyet hamarosan továbbítunk a fényképekkel együtt.

Az utazásról és a tapasztalatokról egy támogatói találkozó keretében kívánunk beszámolni, melynek időpontjáról időben értesítjük Önöket.

Az ÓzonTV stábja figyelemmel követte munkánkat egy napon keresztül. Az erről készült film vetítéséről időben értesítjük Önöket!

A szenegáli útról részletes beszámolót a a honlapon a blog rovatban olvashatnak (ITT, ITT, ITT és ITT).

December 1-jén a Dürer Rendezvényházban 19:00 órától mesélünk utunkról (lásd: Programajánló).

Ismeretterjesztő kalandozásainkat új országban folytatjuk: ISMERD MEG SZENEGÁLT!

Az utcák kis koldusai, a talibék
 
Nyugat-Afrikában, de legfőképpen Szenegálban, Dakarban, de ugyanúgy Maliban is mindennapos látvány, hogy kora reggel fiúgyerekek bádogdobozokkal, műanyag tálakkal, nagy konzervdobozokkal állnak az utak szélén, sétálnak az autók, motorok között és élelmet, pénzt koldulnak. Ők a talibék.
 
Tovább...

 
Az angol nyelvű kisfilm a talibék életét mutatja be képekben, szövegben
Együttműködés az Igazgyöngy Alapítvánnyal
Együttműködés kezdődött az Afrika Másként Alapítvány  és az Igazgyöngy Alapítvány között.

Az igazgyöngyös gyerekek a bamakói iskolába küldtek 10 olyan rajzot, amelyeken mesélnek a világról, az őket körülvevő természetről…Reméljük, tetszenek majd az afrikai gyerekeknek. Köszönjük az összehozást Morris Andreának!

 


Együttműködés a Magyar Afrika Társasággal

 
Facebook posztjaink során gyakran ér bennünket az a vád, hogy itthon nem segítünk. Nos, segítünk, bár nem  verjük nagydobra, hiszen nem ez a fő profilunk. 

A Magyar Afrika Társasággal együttműködve tanszerekkel, iskolai felszereléssel segítettünk a balajti és ládbesenyői gyerekeknek az iskola és óvoda kezdésben.

PROGRAMAJÁNLÓ
 
Együttműködés a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziummal

A gimnázium tanulói a kézmosás fontosságát bemutató rajzokat készítettek a bamakói iskola számára, melyeket Morris Andi vitt ki magával. Remélhetőleg az iskola falát fogják díszíteni a rajzok.
2018. december 1. - december 2. napján 10:00-20:00 óráig a Dürer Rendezvényházban az Afrika Napokon, afrikai büfével, jó beszélgetéssel, meglepetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

Bamakói és dakari előzetes úti beszámolóinkat december 1-jén, 19:00 h-kor hallgathatják meg a helyszínen!