Kedves Támogatónk! Azért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott az Afrika Másként Alapítvány hírlevélre. Jó olvasást kívánunk!
2018/7

 
Mali, Bamako

Júniusban vége lett iskolaévnek és várjuk az év végi bizonyítványokat. Szeretnénk sok-sok jutalmat kiosztani ismét azoknak a támogatottjainknak, akik az osztály első hat legjobb tanulója közé küzdik fel magukat!
 
Kezdődik az Első Nyári iskola!

Annak érdekében, hogy a diákok nyáron se lustuljanak el, 2 nyári programot indítunk egy nagylelkű adományozó, Evgeniy K.
adományának köszönhetően. Morris Andrea aktív munkájának eredményeként a következő kurzusok indulnak július végén:

1. Angol tanfolyam a középiskolások számára, heti 4 órában, elősegítve, hogy idővel jól megtanulhassanak angolul és kommunikálni tudjanak támogatóikkal. A programban 6 középiskolás támogatottunk vesz részt, és a Chérifoulában kerül rá sor.

2. felzárkóztató a kicsit gyengébben muzsikáló, ne adj' Isten egy-egy tantárgyból megbukó diák számára a sikeres pótvizsga letételéhez, illetve a tananyag jobb elsajátításához. Ebben 20 alsós és 16 felsős vesz részt.
.

Sikeres DEF Vizsga!

Nagy sikerről számolhatunk be! Úgy tűnik, idén először, mind a nyolc, 9. osztályos támogatottunk  sikeresen letette az ún. DEF vizsgát, amely "kis érettségiként" szolgál. Mindegyik diák 3 középiskolát jelölt meg, amelyben szeretne tovább tanulni. Azt, hogy ténylegesen hova kerülnek a minisztériumban határozzák meg. Szeptemberben tudjuk meg, hogy kit hova vettek fel! Gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk!
Újra indult "EGY TÉGLA IS SZÁMÍT!" Programunk
 
Annak érdekében, hogy a tavasszal már szerkezetkész 2 új tanterem mielőbb befejezésre kerüljön, újra indítjuk " Egy tégla is számít!" Programunkat. Az iskolától kapott információ szerint ehhez 6 ablak, 2 ajtó, a termek vakolása, a villanyszerelés befejezése lenne szükséges, illetve tervezik az iskola kifestését is. Az ivóvíz projekt is a finishez ért, hamarosan lesz folyóvíz az iskolában!

A 6 ablak legyártásának és beszerelésének finanszírozása egy nagylelkű adományozónak, Evgeniy K.-nek köszönhetően már megoldódott, a szükséges pénzösszeget már kiküldtük.

 A többi cél elérése érdekében téglajegyeket lehet vásárolni minimum 500 Ft/tégla értékben, akár készpénz befizetéssel vagy banki utalással. 

Kérjük, hogy amennyiben támogatni tudja az iskola mielőbbi befejezését, adományát juttassa el számunkra az alapítvány 10400872-50526751-68831003 számú bankszámlájára történő utalással, a közlemény rovatba a "téglajegy" szó feltüntetésével. A megépült tantermek egyike lesz a könyvtárterem, ahova a könyvek és a számítógépes rendszer is majd elhelyezésre kerül.

 
Szenegál - Művészet az Életért Program

A Művészet az Életért programunkban még mindig iskolát keresünk a gyerekek számára. Mivel Dakarban és a hozzá közeli, de tőle 70 km-re fekvő Mbourban különböző kerületekben élnek, így több iskola közül választjuk ki azt, ahova a következő tanévre beíratjuk őket. 

A kéthetes művésztábor szervezése is folyamatban van, itt napi 3 óra tánc és 3 óra hangszer oktatás történik majd a tervek szerint.  Keressük az anyagi forrásokat, hogy ne csak képzést, de valami élményt is tudjunk a gyerekek számára biztosítani és ha csak napokra vagy órákra, de ki tudjuk emelni őket mindennapi környezetükből.   Célunk, hogy a gyerekek a szakma elsajátításán túl kis produkciókat is betanuljanak, amellyel Dakarban és más iskolákban fel tudnának lépni, így készülve fel további életpályájukra és adott esetben szert téve egy kis plusz bevételre. Amennyiben szeretne adománnyal a program megvalósításához hozzájárulni, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az agyuracz@afrikamaskent.hu e-mailen.

 

ISMERD MEG MALIT!
 
E havi hírlevelükben egy érdekes cikket osztunk meg arról, hogy az internet világa hogyan hat a fiatalokra Maliban, mely az OZY digitális magazinban jelent meg, angolul. A cikk tartalma – nem szó szerinti fordításban - a következő:
 
Erősítheti-e az internet-aktivizmus Mali demokráciáját?
 
Khadidia Maïga rendkívül flusztrált volt attól, hogy amikor beírta a Google keresőbe a Mali szót, az alábbi kulcsszavakkal találkozott szinte mindig: terrorizmus, szegénység, nélkülözés. Úgy döntött, hogy nem elég, ha csak ül, és a kritizálja a karosszékből az ország egyre inkább nem működő rendszerét, amely felelős azért, hogy ezekkel a szavakkal asszociálják az országát, hanem tesz is valamit...

A cikk folytatásáért kattintson IDE:
 
PROGRAMAJÁNLÓ
 
Folytatódik a Művészet az Életért Programunk közreműködő partnere, a Ballet Camara szenegáli művészegyüttes magyarországi turnéja. A következő helyszíneken találkozhatnak velük:
 
2018. augusztus 5. Matyóföldi Folklórfesztivál, Mezőkövesd
2018. augusztus 8-15. Sziget Fesztivál, Afro Latin Reggae Színpad és Világfalu Helyszín, djembe dob oktatás naponta 12:30-13:15 és afro tánc oktatás 13:15-14:00
2018. augusztus 8. és 11. Csángó Fesztivál, Jászberény
2018. augusztus 14. SUMMERFEST Fesztivál
2018. augusztus 18-20 Debreceni Virágkarnevál