Kedves Olvasónk! Azért kapta ezt a levelet, mert valamely programunk támogatója és ehhez hozzájárult, vagy  feliratkozott az Afrika Másként Alapítvány hírlevélre. Jó olvasást kívánunk!
2019/1

Támogatói Est

Szeretettel várjuk Önöket  2019. január 24. napján, 17:30 órakor a Pannonkincstár Épületében (Budapest, V. kerület, Váci utca 47., 214. sz. terem alatt megtartandó támogatói esten. Morris Andrea a bamakói útjáról, melynek során a Xeless Kézmosás Program került felavatásra, de Jager Katalin és Gyurácz Andrea pedig dakari útjáról, az eredményekről, az ott tapasztaltakról számol be egy vetített képes előadás keretében, valamint ismertetjük idei terveinket.
Az esemény nyílt, minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Kérjük, hogy részvételi szándékukat az agyuracz@afrikamaskent.hu e-mailen jelezzék.
 
A Remény Iskolája Program

A szenegáli "Remény Iskolája Program" keretében az Utazz Afrikába Utazási Iroda tulajdonosa, Szilasi Ildikó, kis "utókarácsonyt" szervezett a gyerekeknek és az iskolának 2018. december 29-én és átadta az ajándékokat. Az eseményre a turistacsoport érdeklődő tagjainak a részvételével került sor egy szállodában, ahova a gyerekeket az iskolaigazgató is elkísérte. A gyerekek boldogan bontogatták a részben alapítványi adománygyűjtésből, részben pedig a kecskeméti Rico-Tec Kft. nagylelkű felajánlásának köszönhetően összegyűlt hátizsákokat, tolltartókat, iskolai eszközöket, illetve babákat, macikat. Az iskolának öt, szintén adományból származó laptopot küldtünk, így el tudják kezdeni az informatikai oktatást. A kezdeti megilletődött, félénk hangulat lassan feloldódott, és a végén már közösen énekeltek: a turisták előénekeltek, a kis támogatottjaink pedig tökéletesen visszaénekelték az "A part alatt" című dalt. Egy kis ízelítő a produkcióból: ugye elképesztően ügyesek -:) Köszönjük Ildikónak az önzetlen segítségét és a lebonyolítást!

Karácsonyi Party a Hungarian Lessons-nél
 
A Hungarian Lessons külföldieket magyarul tanító nyelviskola karácsonyi partyjának díszvendége volt alapítványunk. A sikeres bemutatkozó esten sok új kedves, jó szándékú, segítőkész embert ismertünk meg és francia nyelvű gyerekkönyveket és egyéb tárgyi adományt kaptunk. Köszönjük a meghívást!

CSOMAGKÜLDÉSI LEHETŐSÉG BAMAKÓBA!

Mint ahogy arról év végi levelünkből értesültek, 2019. február végén két kis teherautót indítunk Bamakóba, melyekben az eddig összegyűlt iskolai adományokat küldjük ki. Az egyik autót teljes egészében arra szánjuk, hogy az Önök személyes ajándékait vigye ki a gyerekeknek, erre szükség is lesz, hiszen jelenleg a Chérifula és az Együtt a Diplomáért Programban 84 gyermekünk van, akiknek repülővel már nem tudjuk kijuttatni az ajándékokat. Most először nem lesz cipősdoboznyi, másfél kilónyi megkötés: Önökre lett bízva, hogy mit küldenek, illetve javaslatot tettünk az erről szóló levélben.
 Néhány gyakorlati tudnivaló:
A csomagok leadási határideje: 2019. február 15.
A csomagok leadási helyszíne:
a)    a 2019. január 24-i támogatói est helyszíne
b)    az alapítvány székhelye: 1148 Budapest, Kerepesi út 78/B, 1 lph. 3. emelet 2.
Amennyiben bármilyen kérdésük lenne, kérem jelezzék az agyuracz@afrikamaskent.hu e-mail címen, vagy egyeztessünk a Támogatói Esten.
   

SZJA 1%
 
Alapítványunk 2019. január 1-től bekerült a személyi jövedelemadó 1%-nak az adózó rendelkezése szerinti felhasználására jogosultak listájára. Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy az Ön által fizetendő Szja 1%-át számunkra kéri átutalni. Adószámunk: 18759338-1-42.
Kérjük, hogy ismerősei körében is terjessze ezt az adományozási lehetőséget, ezzel is elősegítve az afrikai gyerekek álmainak valóra válását.

„Mindig lehetetlennek tűnik, amíg meg nem csinálja valaki.”
(Nelson Mandela)
 
ISMERD MEG SZENEGÁLT!
 
Amadu Bamba, a szenegáli murid iszlám testvériség alapítója
Szenegálban két férfi tekint le gyakran falfestményekről, autókról, buszokról, teherautókról, kirakatokból, kapukról: az egyik egy fehérbe, a másik egy feketébe öltözött férfit ábrázol. A fehérbe öltözött Amadu Bamba Sejk, a feketét viselő pedig Ibrahim Fall Sejk, Amadu Bamba kiemelkedő tanítványa és a Baye Fall, a muridizmus egyik irányzatának spirituális vezetője.
A folytatásért kattints ide:
PROGRAMAJÁNLÓ

 
Az Ózon TV műsorán, 2019. január 20-án (vasárnap) 15:30 h-kor az Ózonutazás: Szenegál műsor keretében bemutatandó  úti filmben az Ózon TV stábja novemberi szenegáli utunk egy részéről is tudósít. Kérjük kísérjék a műsort figyelemmel!

 

2019. február 21-24. között minden eddiginél nagyobb alapterülettel, minden eddiginél színesebb és interaktívabb tartalommal folytatódik az immár 8. HTCC Afrika Expo és Vásár! A 2019-es Afrika Expo ismét a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 40.000 látogatót vonzó Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként kerül megrendezésre. Alapítványunk saját standdal vesz részt, melynek idei témája: "Irány Bamakó!" Várjuk Önöket szeretettel, látogassanak meg bennünket.