Kedves Olvasónk! Azért kapta ezt a levelet, mert valamely programunk támogatója és ehhez hozzájárult, vagy  feliratkozott az Afrika Másként Alapítvány hírlevélre. Jó olvasást kívánunk!
2019/3
 
 
Közeledik az SZJA és az adóbevallási határidő. Megszereztük a közhasznú státuszt és jogosultak lettünk az SZJA 1%-nak gyűjtésére

2019. január elején a bíróság bejegyezte az alapítvány közhasznú státuszát, szeptemberben megkaptuk az 1% gyűjtésére vonatkozó jogosultságot. Ez lehetővé teszi, hogy állandó támogatás keretében cégek, illetve egyéni támogatás keretében magánszemélyek adományaikkal segítség munkánkat, az alapítványi programok finanszírozását.
Kérjük, hogy SZJA-juk 1%-át alapítványunknak ajánlják fel 2019-től kezdődően, és ismerettségi körükben hívják fel a figyelmet alapítványunkra és az SZJA 1%-nak felajánlási lehetőségére, illetve a közhasznú adományozás keretében történő esetleges adócsökkentési lehetőségre.
Köszönjük segítségüket!

IRÁNY BAMAKO!
A februári hónap a bamakói iskolának szánt adományok rendszerezéséről, csomagolásból és a személyre szóló ajándékok összegyűjtéséről szólt. Február 26-ig szerencsére mindent sikerült terv szerint elintézni, megtörtént a vámolás és elindultak a teherautók Bamakóba.
Köszönjük rugalmas, segítő hozzáállásukat és együttműködésüket. Nagyon nagy munka volt, és együtt sikeresen teljesítettük!
Köszönjük Csonka Ágnes, Lakatos Irén, Tamaskó Annamária és Bóna Anita önkénteseinknek, hogy segítettek a csomagolás, szortírozás, listázás heroikus feladatában.
Csak 16 támogató nem küldött csomagot a támogatottjának, nekik életkoruk alapján az egyéb adományokból mi állítottunk össze ajándékcsomagot, hiszen nem lehet azt megtenni, hogy valakinek nem jut.

Végül a személyes ajándékokon túl több mint 1200 könyv, egy fénymásoló, egy printer (tonerekkel és papírral, használati utasítással, szoftverekkel együtt), 10 nagy komoly számítógép és 10 laptop, 12 iskolapad, könyvespolcok, irodaszerek, írószerekek és rengeteg sporteszköz került fel a teherautókra, közel 20.000 Euro értékben és 2,5 tonna összsúlyban. Csak a sofőreinknek köszönhetjük, hogy bevállalták, hogy a túlsúlyt is elviszik, pedig fájó szívvel már kiválogattuk, hogy mit hagyjanak itthon...
Szenegál

Megjöttek a Művészet az Életért program gyerekeinek első bizonyítványai Szenegálból, melyeket hamarosan továbbítunk a támogatóknak. Kicsit féltünk év elején, amikor minden iskolában azzal fogadtak, hogy nagyon nem jól  tanulnak a gyerekek, de úgy tűnik, hogy a tankönyveknek és a személyes biztatásnak köszönhetően felzárkóztak a többiekhez. Nagy örömünkre szolgál, hogy egészen kiváló eredmények születtek annak dacára, hogy gyerekeink nagyon gyenge állami iskolákból kerültek be a magániskolákba! Úgy tűnik, novemberi elbeszélgetésünk valóban hatott a gyerekekre! Adama Sambe, Mariam Camara és Elhadji Baba Galle és Mamadou Babeng osztálya legjobb tanulói között van!
ISMERD MEG AFRIKÁT!

Előadás-sorozatunk februárban is folytatódott.

A XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskolában földrajz órát tartottunk Afrika tájairól, növény-és állatvilágáról, népeiről.

A IV. kerületi Karinthy Frigyes Általános iskolában a 3.b. osztálynak tartottunk előadást az afrikai gyerekek életéről. Soha hálásabb, érdeklődőbb közönségünk nem volt! Alig tudnunk óra után eljönni, sorban álltak a gyerekek, annyi kérdés volt. Egy bőröndnyi adományt gyűjtöttek a bamakói gyerekeinek és rajzokat készítettek, küldtek.  Köszönjük!!!
 
AFRIKA-EXPO

2019. február 21-24. között minden eddiginél sikeresebb Afrika EXPO-t tartottunk. Afrikai piacunk csodájára járt a nagyközönség, nagy kedvvel kóstolgatták a kiállított alapanyagokból készült desszerteket. Az EXPO végén pedig közelharcot vívtak azért, hogy ki mit vehessen meg az alapanyagokból, afrikai módon próbálva alkudni a vételárról.   Az EXPO programja keretében alapítványunk 4 előadást tartott "Gyereksorsok Afrikában", "Afrika, ahogy én szeretem," "Bemutatkozik az Afrika Másként Alapítvány" és "Piacozás Afrikában" címmel. Nagy örömünkre szolgált, hogy támogatót találtunk az éppen támogatóval nem rendelkező bamakói diákok számára (sajnos támogatójuk értesítés nélkül eltűnt...). Az EXPO keretében többször levetítésre került az ÓzonTV Szenegálról szóló kisfilmje, ennek köszönhetően további támogatók jelentkeztek szenegáli programunkra is!