Kedves Olvasónk! Azért kapta ezt a levelet, mert valamely programunk támogatója és ehhez hozzájárult, vagy  feliratkozott az Afrika Másként Alapítvány hírlevélre. Jó olvasást kívánunk!
2019/4
 
 
Közeledik az SZJA és az adóbevallási határidő. Megszereztük a közhasznú státuszt és jogosultak lettünk az SZJA 1%-nak gyűjtésére

Hamarosan elérkezik az SZJA bevallási határidő. Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa alapítványunk munkáját. Adószámunk: 18759338-1-42 (alapítványunknak nincs technikai száma, az csak bizonyos szervezeteknek, pl. egyházak van).
Köszönjük segítségüket!

BAMAKO
A március hónap a bamakói út előkészületeivel, a bamakói látogatással és az utómunkákkal telt el.

Jim de Jager, Csonka Ágnes önkéntes és Gyurácz Andrea 2019. március 10-18. között Bamakóban tartózkodtak, hogy előkészítsék az IT terem és a könyvtár átadását az iskolának. A teherautók késedelme miatt erre csak az utolsó napokban került sor, de addig sem unatkoztak: átbeszélték a tanárokkal, hogy mire lenne szükség, milyen irányba dolgozzanak együtt a jövőben, meglátogatták a programba bekerülő új gyerekek családjait, átadták a személyes ajándékokat, elbeszélgettek a gyerekekkel, tanárokkal, szülőkkel. Októbertől a támogatott gyerekek száma eléri a 100 főt!
A bamakói útról a részletes írásbeli beszámolókat (blogokat) itt, itt, itt, itt, ittitt, itt, és itt olvashatják.


Szeretettel várjuk Önöket és minden érdeklődőt 2019. május 23. napján, 18:00 órakor a Pannonkincstár épületében (Budapest, V. kerület, Váci utca 47., 2. emelet) megtartandó TÁMOGATÓI ESTEN.
Az esemény nyílt, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat az agyuracz@afrikamaskent.hu e-mailen jelezzék.

 
Szenegál
 
A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ és a Balett Camara közös szervezésében került megrendezésre a Szenegáli-Magyar Est Dakarban, Szenegál fővárosában 2019. március 15 - én. A látványos táncokat felvonultató műsorban a Művészet az Életért Program kis támogatottjai is felléptek és óriási sikerrel mutatták be tudásukat a magyar üzletembereknek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!
ISMERD MEG AFRIKÁT!
 
E havi kis szösszenetünkben a szenegáli amazonokról és vezérükről, Szenegál utolsó királynőjéről olvashatnak.
 
Ndaté Yalla Mbodj (1810-1860), Szenegál utolsó királynője sikeresen harcolt mind az arab, mór, mind pedig a francia hódítók ellen.
A Waalo Királyság, amely részben a mai Szenegál Mauritánia területén fekszik a XI. század óta az egyik legerősebb és legrégebbi királyság volt, melynek fővárosa Ndar volt (a mai Saint Louis). Az arab-mór és francia hódítás előtt egy anyai leszármazáson alapuló társadalom volt, melyben a nők a férfiakéval egyenlő jogokat élveztek.
A folytatásért kattinson ide: